CÂTE CERERI PENTRU AJUTORUL PENTRU TOMATE AU DEPUS FERMIERII SĂLĂJENI

Fermierii din Sălaj şi-au manifestat interesul pentru programul guvernamental de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, Direcţia Agricolă înregistrând până în prezent 42 de cereri pentru acordarea finanţării de 1.500 de euro, în condiţiile în care judeţul nu este unul cu tradiţie în cultivarea acestei legume.

“Avem până în prezent 42 de cereri pentru programul de tomate, din care şapte fermieri au cultivat roşiile în ciclul I, cu producţie în luna mai, iar ceilalţi vor cultiva în iunie-iulie, cu obţinerea producţiei în noiembrie. La noi nu există o tradiţie şi nu sunt condiţii ca în sudul ţării. E mai dificil în zona noastră, dar totuşi a existat interes pentru program. Suprafaţa minimă este de 1.000 de metri pătraţi. Dacă ar fi mai mică, am avea şi mai mulţi fermieri care ar putea accesa programul. Avem mulţi agricultori cu sere sau solarii cu suprafeţe de 100-200 de metri pătraţi”, a declarat miercuri, Valentin Duca, directorul Direcţiei Agricole Sălaj.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000
DE OAMENI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Potrivit sursei citate, o problemă în zona Sălajului o reprezintă şi temperaturile mai scăzute, care fac necesară introducerea încălzirii în sere, ceea ce duce la creşterea costurilor de producţie.

Până la începutul lunii aprilie, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au fost primite 6.331 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE,
TERENURI SAU ANIMALE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Acestea provin din toate judeţele ţării, cele mai multe solicitări fiind din Olt, Giurgiu, Galaţi, Dolj, Buzău şi Teleorman.

Din cele două cicluri de producţie se estimează a se obţine peste 12.000 tone tomate proaspete provenite din spaţii protejate, în extrasezon, potrivit datelor MADR.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017
Producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, printr-un program guvernamental, prin acordarea sumei de 1.500 de euro, să cultive tomate în spaţii protejate, precum serele, solariile, astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole