CÂTE CERERI DE PLATĂ AU FOST PRIMITE LA APIA HARGHITA. CE ÎI SFĂTUIEȘTE DIRECTORUL APIA PE TOȚI FERMIERII!

Aproximativ 17.000 de cereri de subvenţie au fost preluate până în prezent de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Harghita, prefectul solicitând primarilor să ajute în derularea campaniei, astfel încât să nu existe fermieri care să rămână fără ajutorul acordat de Uniunea Europeană.

Directorul APIA Harghita, Haschi Andras, a declarat marţi că din cele 26.530 de cereri aşteptate, până în 25 aprilie s-au preluat aproape 17.000 de cereri, ceea ce înseamnă 64% din numărul total de cereri. Potrivit sursei citate, campania se derulează bine, fermierii fiind ajutaţi în completarea cererilor de autorităţile locale.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

“Fermierii se duc ori la primărie, ori la sediul asociaţiei crescătorilor de animale (…), depinde cum s-ar organizat la nivel de comună. Acolo sunt ajutaţi să li se completeze în mare măsură cererea, să se descurce în birocraţia asta mare. Noi considerăm că datorită faptului că omul este în vârstă şi nu ştie să scrie, să se descurce în atâtea hârtii, nu este condamnat să nu primească subvenţie, doar pentru că nu ştie să se descurce cu hârtiile. E obligaţia noastră să îl ajutăm pe fermier, în toate modurile posibile, ca el să se poată descurca la instituţia noastră şi să-şi primească subvenţia la fel ca toţi ceilalţi, care ştiu să se descurce'”, a precizat Haschi Andras.

El a afirmat că, în medie, APIA Harghita preia între 600 şi 700 de cereri pe zi şi a făcut un apel la fermieri să vină în ziua în care au fost programaţi.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

“Trebuie ştiut că anul acesta ultima zi de depunere a cererilor este 15 mai, nu mai este prelungire. Cel puţin Ministerul Agriculturii nu mai vrea să tot tragem de timp, să ne apucăm cât mai repede de lucru şi cu cât preluăm mai repede, cu atât putem extrage eşantionul de control mai repede şi asta atrage după sine şi plăţile mai repede”, a spus Haschi Andras.

La rândul său, prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a trimis o circulară tuturor primarilor din judeţ prin care le solicită să se implice în campania de informare privind preluarea cererilor unice de plată, pentru a nu exista situaţii în care fermierii să rămână fără subvenţia oferită de APIA.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017
“Unul dintre obiectivele prioritare ale Guvernului îl reprezintă absorbţia fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România. Termenul de depunere a cererilor este data de 15 mai, iar pentru a nu ne confrunta cu situaţii în care fermierii să nu beneficieze de subvenţii ca urmare a nedepunerii la timp a cererilor, administraţiile locale, în directă şi apropiată legătură cu cetăţenii, trebuie să aibă în vedere această campanie”, a declarat pentru AGERPRES, Adrian Jean Andrei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole