Catastrofa la bursa americana – Pretul porumbului s-a prabusit

Conform raportului publicat de agrogo.ro, estimările de producție la porumb sunt cu mult peste așteptările anticipate. România, Ucraina și Bulgaria au înregistat creșteri semnificative, însă din cauza consumului redus au fost adunate un numări excesiv de stocuri.

În consecință, traderii și jucătorii la bursa din Chicago au devenit neliniștiți iar ca urmare prețurile la porumb împreună cu cele la grâu au înregistrat scăderi de circa 10$/tonă, fiind atinsă limita de scădere a prețului într-o singură zi impusă de către bursă. Această scădere drastică reprezintă cea mai mare cădere a prețului porumbului din ultimii 3 ani la bursa americană.

Condițiile meteo favorabile, suprafețele mari cultivate și recolta generoasă vor aduce Ucrainei producții record de porumb. De asemenea, și Uniunea Europeană urmează să înregistreze producții bune, USDA estimând creșteri în Ungaria, Bulgaria, România, Polonia, Franța și Germania.
Amintim faptul că potrivit datelor publicate de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, România a exportat în primele 4 luni ale acestui an 1.78 milioane tone de porumb, cu 242.303 mai mult față de anul 2018.
Catastrofa la bursa americana - Pretul porumbului s-a prabusit Stiri agricole

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.