Cât se plătește în Portul Constanța pentru orz, prima marfă recoltată de fermieri anul acesta

Doar câteva zile ne mai despart până în momentul când fermierii din unele zone din sudul țării vor intra la recoltat în cultura de orz. În unele locuri, cultura arată foarte bine, iar fermierii se așteaptă să dea lovitura cu orzul anul acesta. Dar ce spun prețurile?

În Portul Constanța, orzul este ușor subevaluat, spun specialiștii, din cauza excedentului de producție față de sezonul precedent.

”Orzul este efectiv subevaluat, pentru că Uniunea Europeană are o producție mult mai mare față de sezonul precedent, cu 4 milioane de tone, iar Rusia și Ucraina vor genera producții foarte bune de orz. Vorbim de Rusia care va genera peste 20 de milioane de tone de orz”, a explicat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Agrojurnal.

În acest context, prețul orzului este de 183-185 de euro/tonă în acest moment, iar marfa se caută pentru acoperirea contractelor pentru primele livrări din acest sezon.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole