Cât plătesc românii pe căldură într-o iarnă întreagă

Șeful Romsilva nu vede nici o diferență între încălzirea cu lemne și cea cu gaze.
lemnedefoc
Ciprian Pahonţu, directorul general al Romsilva, este de părere că o familie cheltuie între 1.200 și 1.500 de lei în fiecare iarnă pentru încălzirea locuinței. „Am făcut simulări. Încălzirea cu lemnul de foc sau cu RADET sunt comparabile, ca preț. Se ridică la 1.200 — 1.500 lei. Încălzirea cu lemne necesită o depozitare, o tăiere, introducere într-o sobă de teracotă sau, mai modern, există aceste sobe cu randamente foarte bune și cu gazeificare. Pe de altă parte sunt și avantaje când miroase așa un pic a răşină în cameră”, a spus Pahontu.
Șeful Romsilva a precizat că prețul unui metru cub de lemne vândut de către regia statului este de 153 de lei, în vreme ce privaţii îl dau cu 400 de lei.  „Nu există reglementare a prețului de lemn de foc pe piațs privată. Este opțiunea agenților economici privaţi la ce preț și în ce condiții de eficienţă vând. Romsilva face niște eforturi să aducem la un preț bun, de 153 lei. Noi deținem undeva la mai puțin de 8% din piată. Cs populația să cumpere lemn de foc trebuie să se adreseze ocolului silvic din zons unde stă”, a mai spus directorul general al Romsilva, la o conferintă organizată de Focus Energetic.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole