Cât investește fermierul Alexandru Popa pentru o producție de porumb de minim 15 tone/hectar

Fermierii care au norocul să poată să-și irige suprafețele cultivate, sau măcar o parte din ele, se vor putea lăuda și anul acesta cu producții bune la porumb sau floarea soarelui. Pentru restul însă, viitorul arată sumbru.

În emisiunea ”Portret de fermier”, realizatorul Ovidiu Ghinea a vizitat ferma lui Alexandru Popa, din județul Brăila, unde a putut să vadă cu ochiul liber diferențele de la cer la pământ între culturile irigare și cele neirigate. Dacă porumbul neirigat este practic distrus în proporție de aproape 100%, cel irigat anunță de pe acum producții record, dar la costuri pe măsură.

”Am avut o densitate la semănare de 89.000 de plante la hectar, iar pentru recoltat au rămas undeva la 85.000-86.000 de plante la hectar, potrivit unei determinări pe care am făcut-o zilele trecute. Cred că producția va fi una record pe această solă. Acum terminăm a șaptea apă, cu normă de udare de 40-50 litri. Probabil ne vom duce la 8-9 ape, ceea ce nu am făcut niciodată de când facem agricultură. Seceta ne-a forțat să facem treaba aceasta, chiar dacă costurile sunt extraordinar de mari. Cu toate cele, ne ducem undeva la 8.000-9.000 lei/hectar. Ne așteptăm la o producție de cel puțin 15 tone/hectar”, ne-a spus fermierul Alexandru Popa.

Ediția completă a emisiunii ”Portret de fermier” poate fi urmărită pe canalul de youtube AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole