Cât de mult s-au scumpit zambilele

Chiar dacă este încă luna februarie, temperaturile de afară pare că vestesc primăvara. Și odată cu acest anotimp cald, apar și zambilele. În piețe, dar și în serele cu flori, zambilele sunt deja înflorite și pregătite pentru vânzare. Însă, prețul acestora anul acesta este mult mai ridicat față de anul trecut.

„Anul acesta nu vom vinde zambile pentru că nu este rentabil pentru noi. Noi vindem angro, iar prețul de cumpărare a bulbilor a crescut. Deci, când vrem să le vindem către retaileri, nu le putem pune un preț mult mai mare, astfel rămânem fără un profit. Anul trecut am avut un preț bun”, a detaliat Liliana Pairault, care deține o seră de flori.

Un alt antreprenor de flori ne explică același lucru: Zambilele sunt mai scumpe.

„Prețul zambilelor a crescut față de anul trecut, de exemplu, noi o să vindem angro cu 30% mai scump. Din acest motiv, am renunțat și să vindem la clienții mai mici”, a explicat Florin Ristea, inginer horticol.

Prețul angro pentru o bucată începe de la 7 lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole