CÂT DE MARI SUNT PAGUBELE PRODUSE DE NINSORILE DE PRIMĂVARĂ

Piederi de 50% în livezile de cireș, cais și piersic, în urma vremii nefavorabile.

Ninsorile din ultimele zile au produs deja pierderi la plantațiile de pomi fructiferi de la Curbura Carpaților între 30 și 50 la sută, cei mai afectați fiind pomi fructiferi din speciile timpurii de cireș, cais și piersic, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Pepinierei Pomicole Istrița, Petre Grivu.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

„Speciile în plină floare cum sunt cireșul, caisul, piersicul sunt afectate în proporție de 50 la sută, dar dacă ninsorile vor continua, pierderile ar putea ajunge și la 80 la sută”, a declarat directorul stațiunii pomicole. Petre Grivu a adăugat că pierderi mai mici sunt înregistrate la speciile măr și prun.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

„Mărul și prunul se pot salva cu condiția ca în zilele următoare să nu înregistrăm temperaturi nocturne negative. În zonele unde zăpada stă mai bine de 24 de ore pe floare, gradul de pierdere va urca până la sută la sută”, a precizat Grivu.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Specialistul pomicol a mai afirmat că în cei 40 de ani de când lucrează în domeniul pomicol nu a mai prins o revenire atât de bruscă și intensă a iernii la final de aprilie, ci „doar primăveri cu ceva probleme” din punct de vedere meteorologic.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole