Cat de cautat este mielul romanesc? Unii isi freaca palmele, altii se uita lung

„Mieii nu rămân nevânduți”, spune Ionică Nechifor, directorul SCDCOC Popăuți. Fermierul a explicat că într-adevăr nu există aceeași avalanșă precum anii trecuți în perioada sărbătorilor Pascale, însă vor fi cumpărători, de accea „nu trebuie să intrăm în panică, pentru că mieii sunt în creștere și nu vor fi pierderi mari”, afirmă Ionică Nechifor.

În acest an, din cauza condițiilor speciale generate de situația de urgență, românii pot cumpăra carne de miel pentru sărbătorile de Paşte direct de la ferme. Autorităţile au permis organizarea unor puncte de colectare a cărnii de miel, unde sacrificarea animalelor se face sub supravegherea unor medici veterinari.

În scopul sprijinirii crescatorilor de ovine, în cazul în care există solicitări scrise din partea primăriilor către DSVSA pentru autorizarea unor asemenea locuri, unde sunt mulți fermieri/crescători de ovine care doresc să sacrifice mieii, ANSVSA acorda derogari prin care sacrificarea mieilor să se poată realiza și în locuri organizate. Regula este să respecte condițiile legii și să fie amenajate temporar. De asemenea, trebuie să se asigure supravegherea sanitară veterinara și condițiile de igienă pentru alimente precum și cerintele privind bunăstarea animalelor.

În vederea unei bune siguranțe a alimentului și sănătatea oamenilor, ANSVSA recomandă ca în acest an achiziționarea cărnii de miel să se facă din unități autorizate, înregistrate sanitar veterinar.

Mai multe detalii despre cât de căutat este carnea de miel, găsiți în materialul video AGRO TV de mai jos.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole