Cât dăm pe mielul de Paște anul acesta – Prețul pe care îl cer oierii la poarta fermei

Ne mai desparte ceva mai mult de o lună până la sărbătorile Pascale, iar oierii încep să-și facă deja calculele în privința mieilor pe care îi vor vinde în perioada următoare. Va exista o creștere a prețului față de anul trecut, spun fermierii, însă ea nu va fi foarte mare.

Potrivit lui Nicu Cioranu, crescător de ovine din județul Arad, unii fermieri au început deja să facă înțelegeri cu cumpărătorii, astfel încât să dea carnea direct din fermă, fără să mai fie nevoie de intermediari. 

”România se bucură de două piețe, cea internă și cea externă. La exportul de animale vii suntem a doua țară din Europa. Am înțeles ieri, la concret, că deja cumpărătorul de carne de miel, omul care păstrează tradiția noastră, nu se mai duce să ia mielul din supermarket, ci direct din fermă. Îmi spunea un fermier că deja are programați vreo 200 de miei cu 50 de lei/kg, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toată țara să facă așa ceva”, a precizat Nicu Cioranu la Prima News.

Potrivit fermierului, prețul corect pentru carnea de miel anul acesta este undeva la 45-50 de lei/kg.

”Prețul de la fermă astăzi, pentru piața internă, este undeva între 40 și 50 de lei/kg. Prețul corect, cu scumpirea furajelor și creșterea costurilor, este undeva la 45-50 de lei/kg. Dacă este sub, e o problemă pentru fermier”, a mai spus crescătorul de ovine de la Arad.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

23 COMENTARII

 1. Da..Mai scum decit in orice tara pretul /kg…lacomia in singe…vor ramanea cu ei nevinduti…lumea cumpara 2_3kg de pofta…nu este sanatos sa te indopi de carne…dupa traditii….

 2. La prețul asta cred ca o sa fie primul an când nu mai cumpăr miel ca nenorocitul de patron mie nu mia mărit salariul în funcție de prețul mielului

 3. In alte țări,când sunt sărbători,carnea și multe alte produse au o reducere de 30-40%. La noi este invers. Crește prețul cu 30%. Așa-i la noi. Au dispărut toate tradițiile,dar a rămas una singura:,,a lua mită, șpagă, ciubuc,,

  • Asa e,aveti dreptate
   In Anglia in ajunul sarbatorilor se fac reduceri masive la carne si peste si nu….numai….orice e redus sau oferte peste oferte
   Sa fereasca Dumnezeu ce preturi la noi.

 4. piata regleaza pretul,daca cererea va fi mare si lumea va da navala sa cumpere pretul va fi mare .La 50 lei kg normal ar trebui facut un boicot total.Chestia ca sau scumpit nutreturile este falsa,statul subventioneaza oierii !

  • Subventioneaza pe dumneata..subvențiile sunt jalnice..aduceți va aminte de ce seceta a fost în România..a fost foarte greu pentru fermieri

 5. Renunț la tradiția de a mă lasă jegmanit! Se poate și fără miel! Ei și neamurile lor vor mai ști cum este gustul și cei conectați la afaceri cu statul… Dumnezeu să-i ajute pe toți după sufletul lor!

 6. Abia astept sa apara mieii in magazine. Anual trecut cereau 70 de lei pe kg si dupa o saptamana nu reuseau sa-i vanda cu 14 lei pe kg. O sa stea mieii mult si bine pana se imputesc in rafturile magazinelor.

 7. Oare ministrul lu’ pește prăjit ( Daia ,căruia îi place oaia😀), ar da 50/kg? La noi, la români, e valabilă legea junglei: ne furăm căciula ( citește mâncarea!) unii la alții! Suntem o țară condusă de hoți! Iar noi niște proști!😪

 8. Bai amarilor..puneți mâna și munciți o zi la oi și apoi vedem cum stai pe comentarii..sincer nici cu 100 de lei kg nu e plătit la cata munca și cât chin este sa crești și un miel pt Paște.. și ala care spui ca mielul fatat în ianuarie e cârlan.. ești puțin.. scuza ma.. asta arata faptul ca nu cunoașteți ce înseamnă creșterea unui miel..crezi ca un miel se creste într o luna sau 2..te înșeli.. dacă spuneai de mielul fatat în noiembrie mai spuneam ca e cârlan.. cel mai simplu e sa nu mai mâncați..e vina fermierilor ca sunteți voi niște analfabeți sau puturoși care nu au putut depășii statutul de angajat/argat pe 2000 de lei..pentru voi vedeți ca au pregătit chinezii carne din plastic și asa mai departe..

 9. Lasă cam fost și ieu la oi patronul stă dă comanda slugile muncesc când trebuie să-i plătească le dă bâte și vreți cinzeci de lei vi de haznă de Paște când mâncați din munca slugilor Dumnezeu vă pedepsește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole