27 mai 2022 - 08:32

Castraveți de 3.000 de dolari/kg

Te-ai fi gândit vreodată că pe 2-3 kilograme de castraveți ai putea să-ți iei un Logan nou? Ei bine, există un soi care poate ajunge să se vândă chiar și cu 3000 de dolari kilogramul, potrivit Business Insider, citat de Business Magazin.

Castraveţii de mare au fost consideraţi o delicatesă în Asia timp de secole, iar familiile bogate mâncau aceste animale pentru proteinele lor.

Cererea pentru aceste animale marine a explodat în anii 1980, odată cu creşterea numărului celor din clasa mijlocie în China.

Castraveții de mare sunt, în general, sunt uscaţi şi împachetaţi şi, cu cât arată mai ciudat, cu atât mai scumpi sunt, scrie publicaţia americană. Având în vedere prețul, de multe ori, sunt oferiţi ca daruri la ocazii speciale.

Există 1.250 de specii diferite de castraveţi de mare în lume, iar cei japonezi ar fi cei mai preţioşi. Cu toate acestea, chiar pentru o specie mai comună de pe Amazon, prețul ajunge până la 170 de dolari/kg.

Dincolo de gustul şi consistenţa lor, aceste animale marine sunt apreciate şi pentru proprietăţile lor farmaceutice. De exemplu, se crede că ar putea conţine o substanţă care vindecă artrita şi chiar şi anumite tipuri de cancer.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.