CASTANELE COMESTIBILE, O GUSTARE DE TOAMNA

Daca nu ați gustat încă în această toamnă castane coapte, ar trebui să le încercați. Sunt extrem de sanatoase si ne ajuta la vindecarea a numeroaselor afectiuni atunci cand sunt folosite in scop culinar.  Bogate în acid folic și vitamina C. Castanele mai conțin și alți nutrienți esențiali  ce ar trebui să se regasească în orice dietă echilibrată.

Castanele comestibile sunt diferite de alte fructe oleaginoase prin faptul că sunt sarace în grăsimi si au un continut mai ridicat de amidon.  Acestea au o textură sfărămicioasă și o aromă ușor dulceagă.
De obicei, ele sunt consumate fierte sau prajite. De asemenea se mai pot adăuga în supe sau pot fi măcinate în faină și utilizate pentru copt.  Beneficiile lor asupra sănatatii sunt numeroase.

Iată câteva argumente sănătoase pentru a le consuma:

Castanele sunt bogate în vitamina C, nutrient cu rol esential în funcționarea sistemului imunitar. Aportul bogat al acestei vitamine înseamnă și o mai bună protecție împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi asupra celulelor sănătoase ale organismului. Tot acestea sunt și o sursa importantă de hidrați de carbon și lecitină.
Castanele detin și depozite valoroase de vitamina B6 si E. Chiar daca au mai putine proteine față de restul oleaginoaselor, ele recuperează teren prin aportul generos de vitamina B6 dar și glucide cu absorbție lentă, potasiu și acid linoleic (substanta care reduce colesterolul și previne bolile de inima). Deci sunt o alegere foarte bună pentru cardiaci. Caloriile pe care le conțin castanele nu provin din grasimi, ci din carbohidrati. Sunt o bună sursă de fibre așa că persoanele care își doresc să se îngrașe sau să-și fortifice musculatura și organismul nu ar trebui să le ocolească.

Delicioasele fructe ajută la suplimentarea aportului de minerale esențiale. Mai exact, furnizează din plin fier, calciu, magneziu, mangan, fosfor și zinc, precum și o cantitate semnificativă de potasiu. Fierul contribuie la prevenirea anemiilor, iar magneziul și fosforul sunt componente importante ale metabolismului osos.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult