Casa Verde Fotovoltaice, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Când încep instalările de panouri

Programul Casa Verde Fotovoltaice, aproape de deblocare! Potrivit ministrului mediului, Mircea Fechet, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va publica, la începutul săptămânii viitoare, lista finală cu instalatorii validați din cadrul programului, iar tot de atunci vor putea începe și instalările efective de panouri în gospodăriile beneficiarilor.

”Ieri a fost ultima zi în care instalatorii validați din noua listă puteau să depună garanțiile. Asta înseamnă că au 5 zile la dispoziție pentru a răspunde la clarificările ce le-au fost adresate în legătură cu modalitatea în care au constituit acele garanții. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la AFM, lunea viitoare se împlinește acel termen, ceea ce înseamnă că marțea viitoare putem să avem pe site-ul AFM lista finală cu instalatorii validați publicată. Asta înseamnă că tot de marți, vom avea instalatorii pe acoperișele românilor, iar programul poate fi considerat deblocat în proporție de 100%”, a precizat Mircea Fechet într-o conferință de presă.

Totodată, ministrul mediului a anunțat și un buget record pentru programul Casa Verde Fotovoltaice în 2024: 2 miliarde de lei doar pentru persoane fizice.

”În programul Casa Verde Fotovoltaice vom avea un buget record în 2024, respectiv 2 miliarde de lei doar pentru persoane fizice. La aceste 2 miliarde adăugăm încă 250 de milioane de lei pentru unități de cult și instituții publice din domeniul asistenței sociale.

Așa cum am mai spus-o, ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice și pe ultimul acoperiș din România. Două miliarde de lei este, cu siguranță, un buget record, la fel cum 1,75 miliarde a fost un buget record pentru anul 2023”, a mai subliniat Mircea Fechet.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole