Casa Verde Fotovoltaice 2024 – Informații de ULTIMĂ ORĂ despre noul program

Noua sesiune pentru depunerea cererilor de finanțare pentru programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată în a doua parte a anului, afirmă președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu. Potrivit acestuia, ediția 2024 a programului va demara, cel mai probabil, în perioada august-septembrie, în condiții similare celor din 2023.

”Anul acesta va fi o nouă sesiune; pentru că am văzut interesul enorm al românilor, care au epuizat fondurile în câteva minute, am suplimentat bugetul, am alocat un buget record de 2 miliarde de lei pentru acest program. Nu vom modifica condițiile de finanțare față de cele de anul trecut. Estimăm undeva la 100.000 de gospodării din România care vor beneficia de instalare de panouri fotovoltaice.

Programul va fi reluat imediat după ce vom finaliza sesiunea de anul trecut, estimăm noi undeva în lunile iulie, august, septembrie, în funcție de cât de repede se mișcă și instalatorii din sesiunea de anul trecut. Eu cred că cel mai târziu în septembrie vom lansa o nouă sesiune pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, aferentă anului 2024”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DCNews.

Potrivit șefului AFM, singura modificare majoră față de anul trecut va fi perioada de înscrieri pentru fiecare regiune, care se va reduce la o zi, având în vedere că în sesiunea precedentă s-au epuizat fondurile în câteva minute.

”În aceleași condiții ca și anul trecut. AFM va aloca 20.000 de lei finanțare fixă pentru un minim de 3 kW. Persoana fizică va trebui să vină cu o contribuție proprie de 2.000 de lei. Dacă dorește instalarea unei puteri mai mari de 3 kW, o poate face din resurse proprii fără niciun fel de problemă, noi decontăm doar 20.000 de lei. Singura modificare majoră va fi aceea că noile sesiuni de înscriere nu se vor mai derula pe perioada a 3 zile pentru fiecare regiune, ci va fi o singură zi pe regiune”, a mai subliniat Laurențiu Neculaescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

14 COMENTARII

  1. Moarte lunga boală sigură!este „joc de glezne pentru alegeri”…să țină panourile pentru: hotul hoților! Virgil Popescu,in orice tara normala ar fi fost anchetat,la noi nimic , să crești prețul energiei de 10 ori și să nu pățești nimic ?! a venit guvernul și la plafonat la 300%,și așa a rămas,și la bulgari ANRE la redus cu 65% față de 2023 la noi nimic ,ANRE -eul românesc este așa că să aibă sinecuriștii salarii grase din banii nostrii

  2. Va rog sa îmi explicați, de ce nu mă pot înscrie la program dacă sunt proprietara, am cadastrul făcut pe aceasta adresă dar cartea de identitate privind domiciliu este pe alta adresa unde am alta proprietate. Mi s-ar părea normal sa demonstrez că nu am mai beneficiat de acest program. Va mulțumesc!

  3. Aceiași situație am și eu am casa la țară și vreau să-mi bag panouri dar stau cu domiciliul în oraș.acum 2 ani se puteau baga iar acum ați schimbat regula de ce oare ? Aprobați o singura proprietate inafara de cea de domiciliu .Sau neți băgat iar la un loc cu cei cu case de vacante fără număr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole