Casa Verde Fotovoltaice 2023: Procedurile de înscriere pentru beneficiari se simplifică

Ministerul Mediului pregătește noi reguli simplificate pentru beneficiarii programului Casa Verde Fotovoltaice. Astfel, 150.000 de gospodării vor ajunge să beneficieze de programul prin care se pot obține 20.000 de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice, conform declarațiilor guvernanților.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, există fonduri necesare pentru deschiderea programului Casa Verde Fotovoltaice și în 2023, iar acestea pot ajunge până la 3 miliarde de lei. 

Mai mult, Ministerul Mediului lucrează la o nouă aplicație de înscrieri, iar în momentul în care aceasta va fi gata, beneficiarii se vor putea înscrie doar cu cu buletinul și cu extrasul de carte funciară, care reprezintă situația cadastral – juridică a imobilelor, a precizat ministrul Tanczos Barna la Digi24.

„Obiectivul este să ajungem la 150.000 de gospodării. Am prevăzut un buget mult mai mare, 3 miliarde de lei. Sper în continuare să reușim să atragem și fonduri europene și să majorăm la rectificare bugetul în cursul verii. Va fi nevoie de buletin și extras de funciar pe aceeași adresă, pe aceleași imobile și apoi adeverințe cu lipsa datoriilor la bugetul de stat și putem să semnăm finanțarea”, a precizat Barna.

Aceasta nu este singura modificare din programul derulat de AFM. Se pare că anul acesta, după ce beneficiarul primește finanțare, el va alege un instalator cu care vrea să semneze contractul din lista AFM, spre deosebire de anul trecut, când procedura era inversă, iar puterea de decizie era în mâinile instalatorilor.

Potrivit declarațiilor ministrului mediului, programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 ar putea începe cel mai devreme în luna martie 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

11 COMENTARII

 1. Doar propaganda pt ca in realitate trebuie sa ai pile sa accesezi casa verde.
  Cu firma din Balș care a încărcat fraudulos 2000 de dosare într-o secunda nu sa întâmplat nimic.

  • Atata timp cat nu s-a demonstrat ca este ilegal nu avem ce comenta.
   Poate au fost 2000 de voluntari care i-au ajutat la incarcare pe site sau firma a angajat, numai pentru acest lucru, acel numar de oameni.
   Deci concluzia este ca : nu firmele sunt de vina, ci legea care le permite acest lucru.Adica PARLAMENTARII, care ar trebui sa voteze legile clar si fara interpretari.
   Sustin programul CASA VERDE la maxim!!!
   👏👏👏

 2. Se primesc doar dosarele celor care dau spagi la greu. Sunt persoane care asteapta sa le fie primite dosarele de ani de zile iar altii intra pe usa din spate si li se primesc pe loc. Totul e o bataie de joc.

 3. De la vorba la fapte in România este că de la cer la pămînt,orice program care este benefic și vine in ajutorul omului de rând are piedici sau chiar obstacole puse de cei care implementează aceste legi ,pentru că procedeul sa devină greoi și lung cu șpăgi și corupție la greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole