Casa Verde Fotovoltaice 2023 – Ce se întâmplă cu dosarul care a blocat programul

Derularea programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 a fost blocată, în septembrie, de către Curtea de Apel Oradea, după ce una dintre firmele care nu au fost acceptate în program a deschis un proces în justiție împotriva Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). De atunci, cei peste 80.000 de beneficiari ai programului așteaptă soluționarea problemei, pentru a-și putea instala panourile fotovoltaice în gospodării.

Se pare, însă, că cai care s-au înscris în program mai au de așteptat. Practic, prin decizia emisă în urmă cu câteva zile, Tribunalul din Bihor declină competența de a judeca acest caz, astfel că dosarul ajunge la instanța superioară, Curtea de Apel.

Astfel, prin această ”plimbare” a dosarului dintr-o parte în alta, programul Casa Verde Fotovoltaice se întârzie din ce în ce mai mult, iar șansele pentru o soluționare în anul 2023 par minime.

În urmă cu două săptămâni, ministrul mediului, Mircea Fechet, prezenta mai multe scenarii pe care le-a cerut conducerii AFM pentru deblocarea cât mai rapidă a programului. Totuși, până în acest moment, nu a venit niciun anunț din partea AFM sau a Ministerului Mediului în acest sens.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Răducioiu are drept de exclusivitate pentru schema numită,, joc de gleznă din genunchi „, exact asta face psdnl în situația de față și în n’șpe asemănătoare. Încep ceva după care blochează tot și apoi wth apare un neica nimeni de prin nu’ș ce minister și deblochează situația, normal că poporul votant tre să se simtă la alegeri și să-i mai aleagă odat’. Iar mai nou vine mesia din Simileasca și descurcă ițele, amestecate tot de ai lui, apoi privind la toți în același timp dă asigurări că never nu se va mai întâmplå așa ceva doar cu condiția să le recunoaștem măiestria și apoi cu voioșie să punem ștampila på pesed uitând toate nenorocirile făcute în 30 de ani de epocă roșie. DECI:JOC DE GLEZNĂ DIN GENUNCHI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole