Casa de Comerț Unirea anunță o premieră! Ce profit va genera compania de stat

Pentru prima dată de la înființare, Casa de Comerț Unirea anunță că, începând cu anul acesta, va intra pe profit. Conducerea se așteaptă la un plus brut de 1,1 milioane de lei și aceasta, pe baza unor calcule ce includ încasări ale unor comisioane de la producători.

Pentru a își asigura o bună funcționare și continuitate, Casa de Comerț Unirea nu va mai “merge” pe investiții ci, planul companiei de stat este acela de a câștiga din intermediere. Mai exact, se va încasa un commision cuprins între 1 și 10% din valoarea mărfii pe care producătorii o vând marilor retaileri prin intermediul Casei de Comerț Unirea.

„Noi mergem în fiecare județ unde ne întâlnim cu producătorii, atât pe partea de food cât și non-food (săpun, creme, uleiuri esențiale, sculptură, olărit). Semnăm cu ei contracte cadru de parteneriat cu Casa Unirea în care se specifică produsele pe care le dețin, cantitățile și prețurile. În paralel, încheiem parteneriate cu marile lanțuri de magazine și încercăm să introducem marfa producătorilor locali pe rafturile acestora. Am livrat deja în Metro, Penny, Carrefour și urmează discuții cu Profi, Mega Image, Lidl, Auchan și, de asemenea, am avut o primă întâlnire cu eMAG pentru a începe și vânzarea online a produselor pe care noi le putem livra prin Casa Unirea”, a declarat pentru Economica.net,  Mariana Cotoi, director general Casa Unirea

Produsele locale, deși de bună calitate, nu sunt competitive din cauza prețurilor mari

 „Momentan nu putem vorbi despre cifra de afaceri a acestui an. Despre astfel de previziuni putem vorbi din 2023. Acum sunt aceste livrări pe bucăți. Suntem la început cu aceste parteneriate cu retailerii. Noi putem livra. Nu avem cerere pe cât putem să le livrăm. Avem produse românești de foarte bună calitate. Problema este că nu pot concura la preț cu produsele care vin din import”, a explicat Mariana Cotoi pentru Economica.net

Pentru aceeași publicație, directorul general al Casei Unirea a mai declarat că se vor deschide opt centre regionale de colectare a produselor. “Există deja parteneriate cu doi deținători de depozite în zona București și partea de sud a țării. Lucrăm cu doar trei angajați, dar ar mai fi nevoie de 10 persoane pentru a acoperi toate regiunile țării”, a încheiat Mariana Cotoi.

Potrivit conducerii Casei Unirea, 2022 va fi primul an în care se va înregistra profit de 1,1 milioane de lei . Conform bugetului, în 2022 compania va genera venituri totale de 12,7 milioane de lei.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole