CARTOFUL, MANCAREA SARACULUI PE VREMURI, DEVINE UN ALIMENT DE LUX PE MASA ROMANILOR

Cel mai la îndemână aliment al românilor, cartoful, e pe cale să devină un lux. Dacă anul trecut pe vremea asta găseam în piețe și supermarketuri kilogramul de cartofi la un preț în jur de 3 lei, iată că în aceeași perioadă a anului 2019, kilogramul de cartofi noi depășește 10 lei.

Perioadele lungi de vreme instabilă și fenomenele meteo extreme le-au dat mari bătăi de cap agricultorilor anul acesta. Recoltele sunt scăzute, drept urmare prețurile au crescut. Majoritatea mărfurilor alimentare și nealimentare, dar și serviciile, s-au scumpit în România în luna aprilie față de luna martie a anului în curs, iar cele mai importante salturi s-au înregistrat în cazul cartofului, care este cu 33% mai scump, potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică. După o perioadă în care agricultorii români vindeau marfa chiar si cu 80-90 de bani kilogramul, iată că, în prezent, prețul acestui aliment indispensabil, aproape că s-a triplat în piețe și magazine.

Citește și

Cmentariile sunt închise