Cartofii de Lungulețu, la mare căutare în Europa

Cartofii de Lungulețu, produs de lux pe mesele consumatorilor din Ungaria si Polonia! Sute de tone de cartofi produși în bazinul legumicol din Comuna Lungulețu pleacă zilnic către piețele din Ungaria și Polonia.

În această perioadă este forfota mare pe terenurile cultivate cu cartofi din zona comunei Lungulețu. Legumicultorii abia fac față comenzilor care vin din țările vecine, TIR-urile așteaptă să încarce marfa, iar producătorii spun că doar așa reușesc să încaseze venituri care să le asigure și un profit.

Clienții și i-au câștigat în timp, de la an la an, numărul celor care vin din străinătate să cumpere cartofi din Lungulețu fiind din ce în ce mai mare.

”Nu este primul an când exportăm cartofi. Vindem către țari precum Ungaria, Polonia, mai nou Austria. Sunt clienți serioși, plătesc marfa pe loc și așa reușim și noi să mergem mai departe cu alte culturi.
 
Este un an bun pentru noi. Cei care au cultivat cartofi anul acesta nu duc lipsă de clienți. Nu vindem doar în străinătate. Vindem și în piețele de gros din România. Deocamdată suntem mulțumiți.
 
Muncim destul de mult, dar nu ne văităm. Suntem obișnuiți cu munca. Noi asta facem de când ne știm. Avem mare noroc să vindem în străinătate. Munca noastră este apreciată și primim un preț corect pe cartofi. Prin calitatea cartofilor și prin seriozitatea noastră, de la an la an, ne-am câștigat tot mai mulți clienți. De ce să cumpărăm numai noi de la ei? Să mai cumpere și ei de la noi”, a declarat un producător de cartofi de la Lungulețu.
 
În asemenea condiții, legumicultorii speră ca în viitor să reușească să convingă și alte țari să cumpere cartoful produs la Lungulețu și astfel, pe viitor, să înființeze mai multe culturi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole