Carnea sintetică, interzisă în România! Amenzi până la 300.000 de lei pentru comercializare

Carnea sintetică nu-și găsește locul în România! Senatul a adoptat luni, în plen, propunerea legislativă referitoare la carne și produsele din carne, prin care se interzice vânzarea cărnii sintetice, obținută la laborator din celule animale.

Proiectul de lege a fost conceput de parlamentarii PSD și vizează mai multe aspecte ale comerțului cu carne pe piața internă. Raportul comisiei de specialitate menționează că denumirea produselor, prezentarea, etichetarea și comercializarea au în vedere sănătatea și informarea corectă a populației. De exemplu, sintagma de „Produs românesc” și culorile drapelului vor fi puse doar pe carnea și produsele din carne care rezultă din carcase provinite 100% din fermele românești.

Printre alte prevederi legale, eticheta va conține codul QR și prețul de achiziție al produsului atât pe piața internă, cât și pe cea externă.

În inițiativa legală, carnea sintetică, precum și preparatele ce o conțin rămân interzise pe piața românească. Amenzile sunt cuprinse între 200.000 și 300.000 de lei pentru cei care nu respectă legea.

Propunerea urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional.

Andreea GHEORGHIȚĂ

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole