Carnea pentru 2,5 milioane de români a fost ÎNGROPATĂ în 2021

Dezastrul provocat de pesta porcină africană se extinde de la an la an, iar autoritățile întârzie în continuare să ia măsuri concrete de stopare a acestui virus. Doar anul trecut, potrivit statisticilor oficiale, autoritățile au îngropat carnea necesară pentru consumul a 2,5 milioane de români.

Acest subiect a fost discutat de realizatorul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, Constantin Rudnițchi, împreună cu preşedintele Asociaţiei de Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoși.

”În contextul în care consumul individual de carne de porc a rămas relativ constant în ultimii ani, iar producția de carne de porc autohtonă a scăzut, nu s-a întâmplat nicio tragedie în sensul că românii n-au mai găsit carne de porc, dar au găsit din ce în ce mai puțină carne românească. Noi credem că acest deficit de balanță de carne de porc rămâne constant, ca și în anul 2020, undeva la 320.000 de tone de carne de porc. Dacă înmulțim cu 1.500 de dolari/tonă, ajungem la niște cifre interesante.

Aș sublinia altă chestiune care a venit din partea autorităților într-o conferință de presă, ceea ce e bine. S-a recunoscut dezastrul pe care l-a produs pesta porcină africană. Domnul ministru spunea că am băgat în pământ 92.000 de kilograme de carne de porc în 2021. Dacă pornim de la ideea că românul consumă 40 de kilograme de carne de porc pe an, asta înseamnă că am băgat în pământ carnea pentru 2,5 milioane de români doar în 2021. Ne referim efectiv la băgat în pământ, pentru că este vorba de porci eutanasiați în fermele care au fost infectate cu PPA”, a precizat Ioan Ladoși în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole