”Carnea este carne și salata este salată!” – Campanie a fermierilor europeni

Carnea e carne și salata e salată! Mai multe organizații de fermieri europeni au lansat o campanie de susținere a votului amendamentelor 165 și 171 aduse strategiei „Farm to Fork” (De la furcă, la furculiță)!

Inițiativa fermierilor vine după ce o coaliție formată din 13 grupuri internaționale de mediu, bunăstarea animalelor și siguranța alimentelor a trimis o scrisoare comună deputaților europeni, îndemnându-i să respingă interdicția propusă prin Amendamentele 165 (produse vegetale cu etichetare “cârnați vegetali, friptură vegetală, etc”) și 171 (urmărește să interzică „imitarea sau evocarea” produselor lactate pe ambalajele produselor vegetale), la strategia Farm to Fork.

Greenpeace, WWF, Biroul European de Mediu și alții susțin că planurile contrazic direct angajamentul UE de a promova mai multe diete pe bază de plante, ca parte a strategiei de sustenabilitate alimentară Farm to Fork.

ProVeg, o organizație internațională de sensibilizare a consumatorilor pentru alimentele vegane, a lansat, de asemenea, o petiție pentru a opri deputații europeni să voteze amendamentele.

O acțiune puternică a fost solicitată de UECBV, COPA-COCEGA, AVEC- pentru a asigura votul amendamentelor 165 și 171.

Nu în ultimul rând, campania „Ceci n’est pas un steak (Carnea este carne și salata este salată)” a prins amploare, consumatorul având dreptul de a alege ce consumă, de a fi informat în mod corect din etichetă și imaginea produsului.

Sursa: Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole