Atenție la ce mâncați! Zeci de tone de carne cu Salmonella au ajuns în România

Mai multe probe din carne de pasăre adusă din Polonia au fost descoperite cu Salmonella de către specialiștii din cadrul DSVSA Iași. Tone de produse din carne de pui originare din Polonia, infestate cu această bacterie, au fost retrase din mai multe supermarketuri din Iași. Carnea infestată a fost distrusă înainte ca operatorii economici să înceapă comercializarea.

Specialiștii DSVSA au verificat probele aduse la analiză în laborator de către operatorii economici, dar și depozitele cu carne de pasăre ale acestora. „Au fost descoperite 15 tulpini de Salmonella nepatogenă, provenite de la 6 probe de carne de pasăre, și alte două tulpini contaminate, respectiv Salmonella enteriditis. S-au luat măsurile necesare pentru ca produsele contaminate să nu ajungă pe piață. Din păcate, tehnologia prin care se obține carnea de pasăre favorizează dezvoltarea salmonellei, de aceea măsurile de siguranță trebuie sporite. Fie nu au fost procesate în condiții igienice, fie nu s-a făcut depozitarea corespunzătoare”, susțin specialiștii din cadrul DSVSA Iași.

Specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor din Iași susțin că „Permanent se fac controale și la carnea adusă din import, mai ales la cea din Polonia și Ungaria, care are mai des această problemă, infectarea cu Salmonella”.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole