Care sunt regiunile unde miercuri va ploua

Până să ajungem la temperaturi caniculare, vremea ne pregătește o ploaie zdravănă în mai multe zone din țară.
summer
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, miercuri vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor, dar în special în cele de câmpie din sud și din est unde se va resimți un disconfort mai accentuat; temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade. În Banat, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, precum și în zonă montană instabilitatea atmosferica se va manifestă, îndeosebi după orele amiezii, prin înnorări temporar accentuate și local averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apa vor depăși 25 l/mp și va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici.
La București, Va fi în continuare o vreme călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va suflă slab până la moderat.
În zona montasna, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiază, când în zonă Carpaților Occidentali și Meridionali și pe arii restrânse în restul zonei montane, se vor semnala averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat se vor cumula cantități de apa mai însemnate, de peste 20…25 l/mp cu precădere în masivele vestice și de sud-vest, și va cădea grindină. Temperatură aerului nu va avea variații notabile față de cele înregistrate în ziua precedentă.
Pe Litoral, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade.Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 25 și 27 de grade.
Sâmbătă, la mare, Vremea se menține predominant frumoasă și călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va suflă slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade, iar cele minime între 22 și 25 de grade. Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 26 și 27 de grade.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole