Care este starea culturilor din câmp după zilele ploioase

După un an secetos, agricultorii au, în sfârșit, speranța că anul agricol următor va aduce recolte mai bogate. Ultimele zile au adus precipitații în aproape toată țara, iar agricultorii sunt optimiști că starea culturilor însămânțate în toamnă se va îmbunătăți, iar pregătirea terenurilor pentru cele din primăvară se va putea face cu ușurință. 

Fermierii din Buzău spun că dacă vremea va continua să se mențină caldă și va continuă și să plouă în maximum zece zile, sunt mari speranțe pentru o bună recoltă de grâu dar și de rapiță. starea culturilor starea culturilor

”După cum am văzut prognoza s-ar părea că toată săptămâna va fi bogată în precipitații, ceea ce este foarte bine având în vedere că tot ce s-a semănat în această toamnă va reuși să încolțească și să răsară. Mai mult de jumătate din cultura de grâu este răsărită în proporție de 50%. Dacă se mențin temperaturile pozitive, atât ziua cât și noaptea, probabil cultura de grâu va răsări uniform în următoarele zece zile”, a spus Valeriu Alecu, fermierâ din zona Smeeni, județul Buzău.

Precipitațiile căzute au refăcut, într-o proporție mulțumitoare, și deficitul de apă din sol. S-au adunat circa 50-60 de litri de apă în ultimele zile.

”De asemenea, apa aceasta este bună și în contextul pregătiri terenurilor pentru că mai sunt foarte bune suprafețe nearate. Deficitul de apă în sol era foarte mare, mai ales în stratul de suprafață de 30 de centimetri. Era atât de mare lipsa de apă încât nu se putea ara. Astfel că după aceste precipitații se vor putea pregăti terenurile nearate. În această perioadă s-ar aduna o cantitate de precipitații de 50-60 de litri pe metrul pătrat, cantitate care ar face posibile atât răsărirea uniformă a plantelor cât și pregătirea suprafețelor nearate”, a spus Alecu Valeriu.

Meteorologii au anunțat precipitații și pentru zilele următoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole