CARAVANA “ALEGE OAIA!” AJUNGE LA ALBA IULIA

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent joi, 30 noiembrie 2017, la Alba Iulia pentru a fi alături de Campania națională de informare și promovare “Alege oaia!”.

Evenimentul va avea loc timp de doua zile în Șanțurile Cetății Alba Carolina și are ca scop încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie. Consumatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, sloi, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să iși procure carne și produse din carne de oaie din cadrul celor zece standuri special amenajate.

În cadrul caravanei se vor mai regăsi, de asemenea, două standuri cu vin și zece standuri cu produse tradiționale, unde vizitatorii vor putea gusta din bunătățile pregătite. Decorul va fi completat de muzică populară, cântece si poezii dedicate Zilei Naționale de 1 Decembrie.

Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc joi, ora.13.00, iar programul de vizitare va fi următorul: joi, 30 noiembrie, între orele 13:00-17:00 și vineri, 1 decembrie, între orele 10:00-17:00.

Reamintim că obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.