Captură record reușită de către DSVSA Constanța

Veterinarii de pe Litoral au retras de pe piață o cantitate uriașă de alimente destinate consumului uman.
red-417106_1280
Dr.Geronimo Brănescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, anunță că săptămânal se întâmplă ca agenții economici constănțeni sa ceara scoaterea din uz a unor cantități importante de alimente din cauza faptului că termenul de valabilitate al acestora este aproape de expirare.
Potrivit Telegrafului de Constanța, o cantitate-record de alimente improprii consumului uman a fost retrasă de pe piată, în perioadă 19-23 septembrie. Mai exact, specialiști ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor (DSVSA) Constanța au confiscat și retras de la vânzare peste 10 tone de alimente improprii consumului uman: carne și produse din carne-4.842 kg, lapte și produse lactate-3.371 kg, peste și produse din peste-2.277 kg, ouă-62 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 96.550 de lei. ”Produsele confiscate au fost dirijate către unităti de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare”, potrivit directorului DSVSA Constanța, dr. Geronimo Brănescu, citat într-un comunicat al instituției.
Alte nereguli depistate au fost deținerea de animale neînregistrate și fără documente sanitare veterinare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neigienice; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole