6 decembrie 2021 - 16:19

Captură record reușită de către DSVSA Constanța

Veterinarii de pe Litoral au retras de pe piață o cantitate uriașă de alimente destinate consumului uman.

red-417106_1280
Dr.Geronimo Brănescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, anunță că săptămânal se întâmplă ca agenții economici constănțeni sa ceara scoaterea din uz a unor cantități importante de alimente din cauza faptului că termenul de valabilitate al acestora este aproape de expirare.

Potrivit Telegrafului de Constanța, o cantitate-record de alimente improprii consumului uman a fost retrasă de pe piată, în perioadă 19-23 septembrie. Mai exact, specialiști ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor (DSVSA) Constanța au confiscat și retras de la vânzare peste 10 tone de alimente improprii consumului uman: carne și produse din carne-4.842 kg, lapte și produse lactate-3.371 kg, peste și produse din peste-2.277 kg, ouă-62 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 96.550 de lei. ”Produsele confiscate au fost dirijate către unităti de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare”, potrivit directorului DSVSA Constanța, dr. Geronimo Brănescu, citat într-un comunicat al instituției.

Alte nereguli depistate au fost deținerea de animale neînregistrate și fără documente sanitare veterinare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neigienice; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare.