CAPRIROM: Cu cât se vinde laptele de capră la poarta fermei. Care ar fi prețul corect

CAPRIROM despre laptele de capră: Creșterea animalelor în România a devenit o afacere a curajului. Așa cum știm, fermierii au costuri enorme. Doar dragostea de animal și păstrarea tradiției îi stimulează să meargă mai departe. Este și cazul crescătorilor de caprine. Prețul laptelui de capră la poarta fermei este, ca și în cazul celui de vacă, unul infim, iar la raft ajungi să îl cumperi și de cinci ori mai scump.

Realitățile sectorului caprinelor

„Creșterea caprelor este o afacere ca oricare alta în România: nu știu cât de profitabilă este, dar este o afacere care urmărește să întrețină familia și care oferă o pâine celor care nu știu să facă altceva”, este opinia Georgianei Udrescu, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Capre din România – CAPRIROM.

„Fermierii livrează laptele către procesator. Prețul este foarte mic, pleacă undeva la 2,7 lei pe litru și ajunge la raft la 15 lei și de aceea fermierii o duc foarte greu. Ei nu au un preț corect pentru produsul lor”, spune Georgiana Udrescu.

Laptele de capră este aurul alb

„Fericiți colegii de la bovine care au făcut demersuri și presiuni la Guvern pentru a interveni. Noi suntem mai mici și nu avem atâta putere încât să îi convingem. Pe această cale fac apel către cei abilitați, să se gândească și la capre deoarece laptele de capră este un medicament. Noi lucrăm cu aurul alb dar prețul lui este infim și fermierul nu simte o minimă bunăstare”, atrage atenția vicepreședintele CAPRIROM.

Prețul corect de vânzare la poartă fermei ar fi cel de 4 lei litrul

” Un preț de 4 lei sau peste 4 lei litru ar asigura fermierilor investiția și le-ar oferi un mic profit. Oamenii, în special tinerii, sunt dornici să crească aceste animale, iar la nivel național numărul caprinelor este în creștere. Îi sfătuiesc totuși să ceară înainte, consultanță deoarece, altfel, pot intra în faliment”, este sfatul reprezentantei CAPRIROM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole