2 decembrie 2021 - 21:06

Cantarirea recoltei n-a fost nicidata mai facila – tehnologia Grffith Elder

Cântărirea la fermă înlocuiește lucrul ”după ochi” cu munca precisă, oferind fermierilor instrumentele necesare pentru a-și măsura și înțelege cu adevărat performanțele și a avea control asupra profiturilor rezultate.

Griffith Elder au făcut din cântărirea în fermă scopul lor principal de peste 40 de ani. Lucrând îndeaproape cu fermieri, întreprinderi agricole și producători de echipamente originale, compania a putut să cunoască și să înțeleagă cu adevărat cerințele și condițiile din ferme. Aceste lucruri au făcut din Griffith Elder un brand care produce gamă largă de produse de cântărire robuste, practice și ușor de întreținut, perfecte pentru flosirea în fermă.

Soluțiile lor oferă fermierilor metode de control, înregistrare și raportare a greutății și datelor asociate, pentru întregul ciclu agricol, acoperind mărfurile ajunse la fermă, agricultura de precizie, randamentul din câmp, procesarea, livrările, gestinarea deozitării etc.

Griffith Elder se va întoarce la expoziția AgriTechica din Hanovra, Germania, în noiembrie, pentru a-și prezenta sistemele de cântărire și cârligele, punând accent pe „grinzile de cântare portabile”
și „sisteme de cântărire la bord”. După cum v-am mai informat, și echia AGRO TV va fi prezentă la AgriTechnica, între 10 și 16 noiembrie, pentru a vă ține la curent cu ultimele noutăți în materie de tehnologii agricole.

Grinzile portabile Griffith Elder s-au dovedit a fi o metodă de succes și foarte populară printre fermierii din numeroase locuri, pentru cântărirea producțiilor și mărfurilor. Acestea oferă un pod basculă ușor și versatil, fiind o alernativă la cântarele pod basculă standard, de dimensiuni mari. Sunt deosebit de potrivite pentru cântărirea tractoarelor și remorcilor și sunt proiectate pentru cântărirea pe teren sau în afara lui, ceea le face ideale pentru ferme. 

Înainte ca acest produs să fie disponibil, nu exista nicio metodă rentabilă pentru cântărirea rapidă, ușoară și precisă în orice locație a fermei. Grinzile portabile elimină costurile și timpul consumat pentru asamlarea și relocarea podurilor basculă bișnuite.

Acestea s-au dovedit a fi foarte bune atât pentru ferme mari, cât și pentru fere mai mici, asigurându-se că, acolo unde au fost recoltate și depozitate culturile, randamentul din câmp și cantitatea din depozit pot fi întotdeauna cunoscute.

Operațiunea utilizează sistemul „Split Weigh” Griffith Elder, care este un proces complet automat, nefiind necesară implicarea utilizatorului. Așadar, șoferul nu trebuie niciodată să iasă din cabina tractorului, ceea ce economisește timpul și efortul lui.

Setul este dotat cu un afișaj mare și semafor, care poate fi observat cu ușurință din cabina tractorului și îndrumă șoferul în procesul de cântărire. Când cântărirea este completă, ecranul îi arată șoferului cantitatea transportată (Greutate netă). Cantitatățile din multiplele încăcături se adaugă unui total cumulat.

Toate înregistrările individuale și totalul lotului sunt salvate într-un stick de memorie USB sub forma unui fișier csv, astfel încât informațiile despre recoltare pot fi introduse direct într-o foaie de calcul.

Indicatorul de greutate care comandă podul de cântărire este adăpostit într-o carcasă puternică și rezistentă la apă, care include o baterie internă pentru funcționarea în locații fără alimentare. Sistemul poate fi încărcat de la o sursă externă de 12V, iar comania oferă setul standard pentru încărcare de la rețeaua de alimentare sau baterie externă de 12V.

Celulele de încărcare digitale Griffith Elder folosesc tehnologia Weightel™, ceea ce înseamnă că totul este pre-calibrat în fabrică și gata să funcționeze, fără a fi necesară calibrarea. Puntea de cântărire poate fi mutată pur și simplu, conectată și este gata de cântărire. 

Griffith Elder exportă în prezent în peste 80 de țări din întreaga lume și caută în mod activ distribuitori. Acest produs este obiectivul principal de distribuție, deoarece este foarte simplu de transportat, depozitat și furnizat sub forma unui pachet standard, nefiind nevoie de cunoștințe anterioare de cântărire pentru asistență.

Toți cei interesați sunt bineveniți să viziteze standul Griffith Elder la Agritechnica, în Hala 15, Stand-ul D48.