29 noiembrie 2021 - 23:35

CAND VOR FI DISTRIBUITE CARNETELE DE PRODUCĂTORI ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Carnetele si atestatele de producator agricol pentru fermierii din judetul Mures vor fi distribuite dupa data de 15 februarie.

In acest an peste 4.000 de carnete de comercializare si peste 70 de atestate vor ajunge la agricultorii mureseni. Documentele  au fost tiparite, iar primariile urmeaza sa le ridice de la Consiliul Judetean Mures. Apoi, atat atestatele, cat si carnetele vor fi inmanate beneficiarilor.

“Pentru anul 2017 au fost solicitate de catre unitatile administrativ-teritoriale din judet un numar de 4.020 carnete de comercializare a caror valoare este de 42.210 lei fara TVA, iar pentru atestate de producator un numar de 73 blocuri in valoare de 21.900 lei fara TVA. In acest sens, autoritatea publica judeteana a semnat cu Comapnia Nationala <<Imprimeria Nationala>>, contractele pentru achizitionarea documentelor tipizate necesare unitatilor administrativ-teritoriale din judet pentru anul 2017. In termen de 15 zile de la semnarea contractului cu C.N. <<Impremeria Nationala>> S.A. este obligata sa tipareasca formularele”, precizeaza reprezentantii Consiliului Judetean Mures.

Tiparirea atestatelor de producator si a carnetelor de comercializare se efectueaza de catre Comapnia Nationala “Imprimeria Nationala” S.A. la solicitarea consiliiilor judetene, confrm Legii nr. 145/2014 privind stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.