Dacă ai aceste probleme, ar fi bine să eviți fructele vedetă ale toamnei!

Fructele vedetă ale toamnei pot avea și contraindicații pentru unii dintre noi. Consumul de pere poate fi dăunător pentru unele afecțiuni. Află când e cazul să eviți dulcele parfumat și zemos…

Conform unor studii ştiinţifice, perele, aceste fructe vedetă ale toamnei, au cele mai mici şanse să provoace alergii. Potrivit medicilor fibrele, vitamina C, cuprul şi vitamina K din pere sunt cele mai concentrate elemente din fruct, notează adevărul.ro
Cuprul este elementul care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi. Iar vitamina C stimulează lupta celulelor împotriva infecţiilor, distruge virusuri şi bacterii.

Cu toate acestea, şi în cazul consumului de pere există recomandări pentru a se evita excesul. Perele conţin o cantitate mai mare de fructoză decât glucoză.

Reprezintă alimente cu un nivel ridicat de oligozaharide, dizaharide, monozaharide si polioli fermentabili. Adică forme de carbohidraţi fermentabili cu lanţ scurt. Astfel, persoanele sensibile la astfel de substanțe trebuie deci, să consume cât mai puţine pere! O dietă bogată în atfel de alimente pot provoca frecvente tulburări digestive, gaze, balonare, durere şi chiar diaree la unele persoane cu sindrom de intestin iritabil.

Perele, însă, pot fi desertul ideal pentru persoanele supraponderale.

- Publicitate -

Au cel mai scăzut indice glicemic, așa că sunt cele mai indicate fructe pentru persoanele care suferă de diabet.

Poți face decocturi, compoturi și sucuri de pere. Se recomandă însă consumul cu tot cu coajă, dacă vrei să poți beneficia cu adevărat de toate proprietățile pe care le au fructele vedetă ale toamnei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole