Când se reorganizează Ministerul Agriculturii și ce se întâmplă cu APIA și AFIR

Reorganizarea instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lunii ianuarie, însă lucrurile s-au mai amânat puțin. Totuși, oficialii de la Ministerul Agriculturii susțin că forma finală a acestei reorganizări este aproape gata și urmează să ajungă, în curând, și pe masa Guvernului.

”Se lucrează la reorganizarea ministerului și cred că în scurt timp, chiar săptămâna viitoare, vor fi convocate sindicatele pe toate ramurile. Până atunci va fi finalizată o formă finală a acestei reorganizări și cât de curând va ajunge și în Guvern”, a precizat Adrian Pintea, secretar de stat MADR, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Reorganizarea ar putea aduce noutăți și la APIA și AFIR. Deși cele două instituții nu se vor contopi încă, așa cum se vorbește de multă vreme, posturile de director general ar putea fi scoase la concurs pentru ambele agenții.

”Dorința domnului ministru este ca atât la AFIR, cât și la APIA – știm că la AFIR, titularul postului este domnul deputat Adrian Chesnoiu, iar la APIA sunt eu – posturile de director general pot fi scoase la concurs pe perioadă determinată, până la revenirea titularului pe post. Și eu sunt în asentimentul dânsului, să fie un om capabil care să fie sigur pe post. Cele două agenții sunt instituții grele, derulează sume mari de bani, și trebuie să fie oameni competenți care să poată duce mai departe aceste instituții”, a mai subliniat Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole