Când se reia programul Casa Verde Fotovoltaice? Informații de ULTIMĂ ORĂ de la AFM

Programul Casa Verde Fotovoltaice este tot mai aproape de a fi reluat, după ce a fost blocat, în luna septembrie, de o decizie a Curții de Apel Oradea. Se pare că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a ajuns la un acord cu firma care dăduse instituția în judecată, iar o decizie privind soluționarea procesului este așteptată în luna decembrie.

Astfel, potrivit președintelui AFM, Laurențiu Neculaescu, programul Casa Verde Fotovoltaice ar putea fi reluat în luna septembrie.

”Au avut loc niște întâlniri cu ajutorul Ministerului Mediului, cu instalatorul respectiv, am schimbat o corespondență, astfel încât astăzi suntem în situația în care instalatorul ne-a comunicat faptul că își retrage acțiunea în instanță.

În urma acestei medieri, AFM a redeschis o sesiune de înscriere pentru instalatori, astfel încât să permitem un nou calup de firme să intre în acest program. A fost deschisă sesiunea în 22 noiembrie și s-a încheiat în 28 noiembrie. Urmează să fie evaluate solicitările, constituite garanțiile de participare în cadrul programului și validați cei 93 de instalatori care s-au înscris în această perioadă.

Urmare a acestei noi sesiuni, compania care s-a considerat nedreptățită în urma primei sesiuni și-a depus dosarul, urmează să fie evaluată, dar odată cu înscrierea în aplicație ne-a și notificat că își retrage acțiunea în instanță. Am făcut și noi și ei solicitare către instanță, avem un termen dat de Curtea de Apel Oradea pe data de 13 decembrie. Sperăm să se închidă din primul termen această dispută între AFM și firma respectivă.

Dacă instanța, pe data de 13 decembrie, va lua act de adresele făcute de către AFM și de firma de instalare, ar însemna să avem o decizie privind ridicarea suspendării programului. Asta ar însemna ca undeva în ianuarie să reluăm programul”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DC News.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

9 COMENTARII

 1. luna ianuarie, care an?
  Dar pe cei care montează sute de hectare de panouri chiar si pe terenuri arabile, nu ii da nimeni în judecata ?
  Adică aia au voie iar POPORUL ROMAN este ținut pe tuse?
  Vedeti voi la alegeri!

 2. Așa ar trebui să vadă ei la alegeri,dar nu le pasă,nu le pasă pentru că au votanții lor , vezi cei cu venituri nemeritate ,nemuncite așa ziși “vulnerabili”:ajutor pentru încălzire,ajutor pentru hrană etc, PSD întotdeauna a încurajat nemunca, hoția , pensiile speciale,acolo se poate,la cei care au muncit nu se poate.

 3. Incompetenți în funcții publice.Ati blocat programul 4 luni (în speranța că va fi reluat în Ianuarie 2024) din cauza faptului ca sunteți foarte slab pregătiți. ~80k familii așteaptă în tot acest timp, cine plătește cu funcția pentru aceasta întârziere?

 4. Ai dreptate! Toți cei înscriși și ,,aprobați”, atât persoane fizice, cât și juridice ar trebui să fie uniți… un avocat bun pentru toți…despăgubiri…

 5. Ce se intampla cu cei care pana la data suspendarii programului nu si-au ales instalator?
  Data limita initiala era de 7 decembrie 2023

 6. Tva ala marit de la anul. De aia s-a asteptat atat!

  Mai mult ca sigur firma de la Oradea are legaturi politice.

  Te iubesc Romania! :))

 7. Sunt cetățean român născut în România și mă obligă să am domiciliul în localitatea natală pentru a obține finanțare de la Ministerul mediului, apelor și pădurilor . Eu nu vreau să fiu tratat ca o persoana deportat ă cu domiciliul forțat în altă localitate. Sunt cetățean european fără drepturi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole