Anunț de la șeful APIA – Când se plătește subvenția de 73 EURO/cap de vacă

În acest moment, până la data de 23 martie 2023, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile de la fermierii care vor să beneficieze de schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin.

Cuantumul ajutorului pe care îl pot solicita fermierii este de 73 euro/cap vacă adultă. Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu poate depăși echivalentul în lei a 250.000 euro.

Deși termenul limită pentru efectuarea plăților este 31 decembrie 2023, se pare că banii vor ajunge mult mai devreme în conturile fermierilor. Iată ce a declarat directorul general APIA, Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport”:

”Termenul prevăzut în Hotărârea de Guvern este data de 31 decembrie 2023, dar cu siguranță că, în momentul în care vom finaliza preluarea cererilor în data de 23 martie, vor urma toate controalele administrative și toate controalele pe care trebuie să le efectuăm, iar pe urmă vom face plata. Nu stă nimeni să aștepte Crăciunul ca să facem plățile. Cu siguranță vom reuși să facem plățile mai repede decât termenul limită care este prevăzut în hotărâre”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole