Când se mai deschid măsuri pentru fonduri europene – Anunțul șefului AFIR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) nu va mai deschide anul acesta nicio linie de finanțare din fonduri europene pentru fermieri, în afară de cele existente deja, anunță directorul general al instituției, Dorin Opreanu.

Într-o declarație dată în emisiunea Agrostrategia la TVR, șeful AFIR a precizat că agenția are în acest moment deschise trei linii de finanțare pentru fermieri.

”Nu se va mai deschide nicio măsură până la finalul anului. La momentul de față avem deschise trei măsuri: 17.1, prin care subvenționăm asigurările pe care le fac fermierii, cu o valoare totală de 15 milioane de euro; mai este deschisă măsura 9.1 pentru înființarea asociațiilor de producători, unde sunt depuse proiecte în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro; și mai este 4.1a, măsura pentru pomicultură, care va fi cu siguranță o măsură de succes”, a precizat Dorin Opreanu.

În ceea ce privește măsurile care se vor deschide în noul PNS, șeful AFIR spune că instituția așteaptă momentan aprobările din partea Comisiei Europene și normele de aplicare, după care vor fi elaborate ghidurile pentru beneficiari.

”Tot ce înseamnă PNS este gândit de Ministerul Agriculturii împreună cu Autoritatea de Management. Când vor apărea normele de aplicare, implicit vom lucra și noi la ghiduri și atunci lucrurile vor deveni mai clare, vom putea să vorbim pe cifre și perioade”, a subliniat directorul general AFIR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole