17 ianuarie 2022 - 10:45

Fonduri europene 2021 – Când se lansează măsurile non-agricole 6.2 și 6.4

Fondurile europene reprezintă un domeniu de mare interes atât pentru fermierii care vor să-și extindă exploatațiile, dar și pentru oamenii care vor să-și deschidă alte afaceri în mediul rural. Pentru cei din urmă, există măsurile non-agricole 6.2 și 6.4, care vor fi lansate și anul acesta.

Ultimele informații cu privire la lansarea sesiunilor de depunere a proiectelor spun că submăsurile 6.2 și 6.4 vor fi lansate în luna august, după cele dedicate activităților agricole, care ar urma să fie lansate în iulie.

”Noi așteptăm ghidurile în consultare publică. Pe non-agricol, sunt două submăsuri care se vor deschide în această vară, sperăm noi. Din informațiile mele, măsurile non-agricole vor fi deschise în luna august, iar cele agricole în luna iulie. Cel puțin așa se dorește și așa se estimează acum”, a precizat consultantul Marinela Strîmbulescu în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

În cazul submăsurii 6.2, sumele accesate de beneficiari pot ajunge până la 70.000 euro în cazul activităților de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare și de agroturism, respectiv 50.000 euro pentru alte activități. Pe submăsura 6.4, valoarea sprijinul nerambursabil poate atinge 200.000 euro.

”Pe submăsura 6.2 este vorba despre o sumă forfetară – 50.000 de euro este finanțarea pentru prestare de serviciu. Mai este și submăsura 6.4, cu o finanțare de 200.000 euro, dar conform fișei măsurii, cofinanțarea este de 30%. Vedem cum vor arăta și ghidurile consultative, dar așa scrie în fișa măsurii”, a mai subliniat consultantul Marilena Strîmbulescu.

Comments are closed.