Când își primesc fermierii subvențiile APIA restante – Anunțul lui Adrian Pintea (MADR)

O parte dintre fermierii care au depus cereri unice de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în anul 2023, încă nu și-au primit toate subvențiile care li se cuveneau. Totuși, reprezentanții Ministerului Agriculturii dau asigurări că toate plățile restante se vor face în cel mai scurt timp, iar APIA trimite zilnic milioane de euro către conturile agriculturilor.

Potrivit lui Adrian Pintea, fost director general APIA și actual secretar de stat în Ministerul Agriculturii, dosarele blocate inițial în sistemul informatic APIA au fost soluționate, iar fermierii în cauză urmează să fie autorizați la plată în cel mai scurt timp, ca să-și primească subvențiile.

”Fie că vorbim de PD-04, PD-05 sau celelalte măsuri pe care APIA le are delegate de la AFIR, se fac autorizări la plată în fiecare zi, APIA autorizează 10-12-15 milioane de euro zilnic. Știm că de la data autorizării până la data efectivă a plății este un circuit puțin mai lung, pentru că toate autorizările pe care le face APIA sunt transmise la AFIR, iar AFIR solicită banii de la Minister și se face circuitul invers.

Toate aceste plăți se fac. Știu că au fost blocaje pentru fermierii care aveau o anumită sancțiune sau aveau o eroare. Și acestea vor fi deblocate de mâine, astfel că nu mai există niciun fel de blocaj la APIA și aceste plăți se vor face. Avem bani astfel încât să asigurăm sursa de finanțare pentru toate aceste măsuri”, a precizat Adrian Pintea, secretar de stat MADR, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Imediat este mijlocul lunii aprilie și încă nu au dat nici un leu pentru că am fost la control,când o să dați drumul la dosare pentru plata??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole