Când intră banii de la AFIR în conturile fermierilor – Vești proaste de la consultanți

Fermierii care vor să acceseze fonduri europene încă așteaptă rapoartele de selecție pentru proiectele pe care le-au depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anul trecut. Astfel, având în vedere toate etapele care mai trebuie parcurse până la plățile efective, fermierii selectați pentru finanțare vor mai avea de așteptat, cel mai probabil, câteva luni bune până se vor vedea cu banii în conturi.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, consultantul Andra Popescu a precizat că un scenariu pozitiv ar fi ca fondurile europene să intre în conturile beneficiarilor undeva în luna august.

”Probabil, dacă în curând vor veni deciziile, s-ar putea ca în august să avem conturile alimentate. Asta ar fi o variantă optimistă. Suntem la începutul lunii mai; cu respectarea termenelor procedurale, ni se trimite comunicarea, va trebui să așteptăm depunerea de contestații, încheierea contractelor, depunerea dosarului cererii de plată, alimentarea conturilor, iar chestia asta durează cel puțin două luni de zile.

Din exemplul primei etape la submăsura 6.1, în care am avut comunicările venite pe data de 26 noiembrie, plățile s-au făcut în februarie, martie, aprilie. Și au fost foarte puține proiecte, acum vorbim de un număr mult mai mare și de foarte multe sesiuni care sunt lansate concomitent”, a precizat Andra Popescu pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole