Când încep plățile APIA pentru crescătorii de vaci de lapte și carne

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plățile aferente ajutoarelor naționale tranzitorii pentru sectorul zootehnic. Potrivit directorului general al agenției, autorizarea la plată va începe la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie.

”Vă dau câteva detalii legate de ANT 7 și ANT 8. S-a terminat, în data de 8 februarie, partea de control administrativ și sperăm că undeva în jurul datei de 20 februarie putem începe testele pentru calcul plăți și autorizare plăți. Deci, cel mai probabil, la final de februarie sau început de martie putem să executăm plăți și pentru ANT zootehnie”, a precizat directorul general al APIA, Ionuț Lupu, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit datelor oficiale de la Ministerul Agriculturii, de ANT 7 (sector bovine lapte) urmează să beneficieze circa 40.000 de fermieri, în timp ce ANT 8 (sector bovine carne) va ajunge la aproximativ 112.000 de fermieri. ANT 9 (sector ovine și caprine) are un număr de 45.000 de beneficiari.

Bugetul total alocat ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru anul de cerere 2023 este de circa 670.271.000 lei, respectiv 134.768.480 euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole