Calendarul obligațiilor fiscale din luna ianuarie

bani_crediteContribuabilii  au obligația să depună, în luna ianuarie 2017, la ANAF, o serie de declarații fiscale, potrivit calendarului publicat pe site-ul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice şi ANAF.

Astfel, 9 ianuarie este ultima zi pentru depunerea formularului 092„Declaraţie de menţiuni”, de către plătitorii de TVA, care au în anul 2016 ca perioadă fiscală trimestrul calendaristic şi au efectuat o achiziţie intracomunitară de bunuri în luna decembrie 2016.

Totodată, 10 ianuarie este ultima zi pentru depunerea „Declaraţiei de menţiuni” – formular 010, de către persoanele impozabile, a căror perioadă fiscală este luna sau trimestrul, care solicită scoaterea din evidenţa ca plătitor de TVA în condiţiile în care nu au depăşit cifra de afaceri de 220.000 lei atât în anul 2016, cât şi în anul în curs până la data solicitării, dar și pentru depunerea formularelor 010, 070 sau 020.

De asemenea, 16 ianuarie este ultima zi pentru depunerea declaraţiei de menţiuni – formular 010, pentru schimbarea perioadei fiscale de la trimestru la lună, de către plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor care au obligaţia declarării şi plăţii lunare a impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale cuprinse în D112, întrucât nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute la articolul 80 alineat (2) din Codul Fiscal pentru declararea şi plata trimestrială a acestor obligaţii. Tot în această zi are loc depunerea formularului 010/070 de către persoanele impozabile care, în anul fiscal 2016, au avut obligaţii declarative lunare la TVA, respectiv obligaţii declarative trimestriale la TVA, precum și a declarației de menţiuni – formular 010 pentru schimbarea sistemului de impozitare de la impozitul pe veniturile microintreprinderilor la impozit pe profit începând cu trimestrul IV 2016 de către persoanele juridice care au fost plătitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor.

În 20 ianuarie trebuie depus formularul 089 „Declaraţie pe propria răspundere pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 331 alin. (2) lit. e) pct. 2 din Codul Fiscal”.

Conform calendarului , 25 ianuarie este ultima zi pentru depunerea mai multor declarații. În această zi are loc depunerea formularelor 097 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”, 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, 112 „Declaraţie privind obligaţia de plată a contribuţiei sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, 208 „Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţii imobiliare din patrimoniul personal”, 224 „Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de persoane fizice care desfăşoară activitate în România şi de persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România”, 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”, 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”, 307 „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată”, 311 „Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform articolului. 316 alineat (11) litera a) – e), litera g) sau litera h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, 390 VIES „Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare” și 094 „Declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent”.

În 30 ianuarie trebuie depus formularul 394 „Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”. În sfârșit, 31 ianuarie este ultima zi pentru depunerea formularelor 010/070, 220, 600 și 012.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole