15 mai 2021 - 10:58

Calendarul agricultorului: 14-16 martie

În luna martie este bine să vă ocupați de distrugerea păduchilor de plante. Un bun remediu împotriva acestora este spălarea cu o soluție de săpun (1L de apă la o lingură de săpun lichid). Această lună este o perioadă bună pentru altoirea viței de vie. În martie se practică și dezgropatul viței de vie, iar în a doua jumătate a lunii se taie via și se face copcitul butucilor.

Pentru a proteja pomii fructiferi, acum este momentul să-i stropiți. De asemenea, este perioada propice pentru plantarea și sădirea legumelor și verdețurilor. Puteți semăna morcov, spanac, pătrunjel, praz, ceapă, mărar, leuștean, mazăre, spanac, măcriș și puteți începe pregătirea pentru plantarea cartofului, pentru ca la sfârșitul lunii martie să începeți să-i plantați.

Dacă aveți solarii încălzite, puteți să începeți plantarea legumele de vara, precum roșii, vinete, varza. Răsadurile crescute în sere sau răsadnițe trebuie să fie transplantate în grădina. Atenție, răsadul se cultivă când are 1-2 frunze zdravene, alegându-le numai pe cele puternice și sănătoase.

Calendarul agricultorului și grădinarului pentru perioada 14 martie-16 martie:

  • În general, timp favorabil pentru însămânțare și plantare. Atenție, unele plante au zile speciale de însămânțare și de plantare.
  • Timpul favorabil pentru creșterea plantelor, al cărui randament este de a fi un fruct sau semințe.
  • Este timpul potrivit pentru colectarea și depozitarea de fructe.
  • Este timpul potrivit pentru colectarea și congelarea fructelor.