Calendar fonduri europene 2023 – 40 de miliarde de euro sunt puse la bătaie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat, pe site-ul oficial al instituției, un calendar referitor la toate apelurile de proiecte pentru fonduri europene care vor fi deschise în 2023, pentru numeroase domenii de activitate.

Potrivit unui comunicat de presă al MIPE, acest demers s-a realizat pentru a asigura posibilitatea pregătirii din timp a proiectelor și atingerea țintelor pentru absorbția fondurilor europene nerambursabile în 2023.

Anul acesta urmează să fie lansate, prin Politica de Coeziune și Planul Național de Redresare și Reziliență, 534 de apeluri de proiecte, în valoare de 40 miliarde de euro. 

Programele prevăd alocări financiare aferente unor investiții de importanță strategică pentru România și, în acest context, procedurile de accesare a fondurilor trebuie să fie adaptate la nevoile reale ale beneficiarilor astfel încât să fie asigurat accesul facil și flexibil al acestora la fondurile externe nerambursabile.

Printre obiectivele urmărite la nivel național în urma lansării apelurilor din Politica de Coeziune 2021-2027 se numără 632 km de drumuri noi sau reabilitate, 6.977 km conducte noi sau optimizate pentru rețeaua de apă și canalizare, 7 spitale județene noi sau reabilitate și săli noi de clasă pentru 128.000 de elevi.

Pentru a preîntâmpina o astfel de situație, MIPE lansează un calendar consolidat al apelurilor de proiecte în 2023, pentru programele cu finațare din fonduri europene, care să permită o corelare a diferitelor surse, atât din Politica de Coeziune 2021-2027, cât și din PNRR. Acest calendar poate fi consultat pe site-ul MIPE, AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole