8 decembrie 2021 - 15:54

Calendarul APIA iulie – Subvenții, controale și termene pentru fermieri

Luna iulie este, din nou, una plină pentru Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), care desfășoară o multitudine de activități în această perioadă. Odată cu încheierea plăților pentru Campania 2020, calendarul APIA se concentrează în totalitate pe schemele de plată și activitățile dedicate Campaniei 2021.

Începând din prima zi a lunii, APIA a demarat extragerea eșantionului de control dintre fermierii care au depus cereri unice de plată pentru campania 2021. Aceștia vor avea parte atât de controale prin metoda clasică, cât și prin teledetecție, pentru a se verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată.

Data de 9 iulie reprezintă termenul limită până la care funcționarii APIA trebuie să finalizeze controlul administrativ, controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora pentru controlul la fața locului, precum și transmiterea eșantioanelor către autoritățile și departamentele de control.

Controlul în ferme pentru cererile unice de plată va începe din 12 iulie și va dura până la data de 15 octombrie.

20 iulie este termenul limită pentru înscrierea în programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate. Cererile de înscriere în Program, însoțite de documentele obligatorii, se depun personal sau se transmit prin mijloace electronice, fax, poștă sau e-mail la centrul județean / local / al municipiului București unde solicitantul a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 sau unde are domiciliul / sediul social sau în cadrul unității administrativ teritoriale unde are suprafața cultivată cea mai mare.

31 iulie este termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru măsurile Planului Național Apicol 2021. 

De asemenea, pe tot parcursul lunii iulie și până la data de 9 august APIA primește cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemie.