20 septembrie 2021 - 04:48

Călare, la maternitate: ”Îs copiii mei și tre’ să muncesc pentru ei!”

Restricţiile impuse de starea de urgenţă din România şi lipsa banilor nu l-au oprit pe un tânăr din Iaşi să meargă la maternitate şi să-şi vadă soţia şi copilul nou-născut. Este povestea lui Sergiu Ion Ciobotariu, în vârstă de 22 de ani, din comuna Răducăneni, judeţul Iaşi. Tânărul mărturiseşte că a aflat că soţia lui i-a născut miercuri, 25 martie, al treilea copil. Nu a putut rezista, aşa că a mers să-şi vadă băieţelul şi soţia. Nu oricum, ci călare.

„Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare. Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă şi m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliţie. Le-a fost milă de mine şi m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliţia Locală.  Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înţeles că am o urgenţă şi nu am avut altă variantă. Îs mândru, am două fete şi mi-a venit un băiat. N-are cum să-mi fie greu. Îs copiii mei şi tre să muncesc pentru ei”, a spus Sergiu Ion, pentru BZI.

Sergiu Ion Ciobotariu este din comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, dar locuieşte cu soţia sa şi cei trei copii, două fetiţe şi băieţelul nou-născut, la marginea Iaşiului, în aşa-zisul cartier Dallas. Se descurcă cu câţiva lei pe zi şi încearcă de ceva timp să-şi construiască o casă nouă, de câţiva metri pătraţi.

„În fiecare zi plec la muncă cu calul. Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu acum, dar nu avem ce face, muncesc cât pot”, a mai spus Sergiu.

Sergiu Ion Ciobotariu a fost surprins în cursul zilei de miercuri, 25 martie, călare pe străzile din Iaşi. Tânărul purta mască şi avea şi o declaraţie pe proprie răspundere la el. Poliţiştii ieşeni l-au oprit şi i-au dat un avertisment pentru că în Iaşi nu se poate intra cu animale, în baza unei decizii a Consiliului Local.

Autor: Cristina Ciobanu