Buzău: Legumele atipice şi ardeiul iute Decebal, vedetele Staţiunii de Cercetare Legumicolă

rosii_culturaPeste 100 de persoane, fermieri, cercetători, oameni de știință au participat joi la Ziua porților deschise la Stațiunea de cercetare legumicolă Buzău, vedetele manifestării fiind soiul de ardei iute Decebal, legumele atipice și sera verticală.
Legumele atipice — tomatele tip cireașă, tip gogoșar sau pară, vinetele albe, busuiocul cu gust de lămâie au fost de asemenea vedetele acestei manifestări.
O atracție a fost reprezentată și de colecția de ardei iuți a echipei condusă de cercetătorul Costel Vânătoru, cel mai nou produs omologat fiind soiul de arde iute Decebal.
Înființată în aprilie 1957, sub numele de Stațiunea Experimentală Buzău, stațiunea funcționează în interesul cultivatorilor de legume, cu scopul de a promova legumicultura modernă, bazată pe cunoștințe știintifice, în perimetrul tradițional al zonei Buzău. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări pentru cercetatorii de la Buzău. Au avut realizări fără bani de cercetare de la buget. Au deranjat pe cineva prin realizări, de moment ce MADR , vrea sa ia sub tutela, cercetarea agricolă, sau terenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole