Bursa pomilor fructiferi: Ce preț au puieții la pepiniere

livada_pruniSpecialiștii în pomicultură recomandă ca plantările să fie făcute încă din toamnă mai ales pentru că pomii fructiferi au destulă umiditate pe timpul iernii. În primăvară se verifică dacă aceștia sau prins și se înlocuiesc golurile rămase în cazul în care pomii s-au uscat. Dacă nu ați apucat să plantați în toamnă, începutul lui martie este perioada indicată să faceți lucrările. Acestea pot fi făcute și mai devreme de luna martie, totul este ca pământul să fie dezghețat.
entru alegerea materialului săditor este important să consultați un specialist dacă dezvoltați o livadă mai mare sau să fiți atenți de unde cumpărați pentru că de multe ori, dacă nu achiziționați pomii din pepiniere autorizate, vă puteți trezi peste 4-5 ani fie că pomul nu fructifică, fie că nu este soiul pe care îl credeați, fie că nici măcar nu este specia pe care o credeați. Deci nu vă bucurați că găsiți poate material săditor cu câțiva lei mai ieftin pentru că pe termen lung nu vă ajută cu nimic mica economie pe care credeați că ați făcut-o.
La fel de important este să țineți cont și de soiurile care au nevoie de polenizatori, cum ar fi cireșul sau prunul.
1.Pepiniera Roman Afumați
Pepiniera este înființată încă din anul 1999 și produce pomi fructiferi, viţă de vie, arbuşti fructiferi, plante dendrologice. În plus, specialiștii din cadrul pepinierei oferă consultanță privind înfiinţarea plantaţiilor pomicole, întreţinere, amenajări.. Materialul săditor posedă certificat de calitate.
2.Pepiniera Szekely Aiud
Sunt pe piață din 1993 iar din 1996 au devenit atât comercianți cât și producători. În 14 ani de experiență în domeniul pomiculturii au onorat comenzi în toată țara. Proveniența materialului săditor este din producție proprie, acesta fiind controlată și garantată de Institutul Național de Control al Semințelor și Materialului Săditor. (Integral pe agrointeligenta)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole