20 mai 2022 - 08:13

Bugetul pentru subvențiile APIA în 2022! Câți bani vor primi fermierii

Bugetul pentru subvențiile APIA în anul 2022 va fi ușor mai mare față de anul trecut, potrivit declarațiilor făcute de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea.

Dacă în campania 2021, fermierii au primit 1,901 miliarde euro, anul acesta bugetul total alocat plăților directe este de 1,910 miliarde euro, iar schemele de plată rămân neschimbate față de anul trecut.

”În ceea ce privește schemele de plată pe care fermierii le pot accesa în campania anului 2022, acestea au rămas nemodificate, respectiv schema de plată unică pe suprafață (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru mediu și climă, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, ajutoarele naționale tranzitorii și măsurile de dezvoltare rurală.

Conform regulamentului de tranziție, alocarea financiară aferentă României pentru anul 2022 pentru plățile directe este de 1,91 miliarde euro. Aici, pot să îi asigur pe fermierii noștri că echipa APIA este mobilizată, astfel încât toți acești bani să ajungă la timp în conturile fermierilor, conform termenelor stabilite”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.