Buget suplimentat pentru Ministerul Agriculturii! 1,1 miliarde de lei pentru plățile către fermieri

Buget suplimentat pentru Ministerul Agriculturii! Ministerul Finanțelor Publice a publicat în dezbatere publică pe site-ul oficial miercuri, 18 noiembrie, proiectul de rectificare bugetară. Potrivit documentului, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale primește în plus 1.181,0 milioane lei per sold.

”Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: +1.181,0 milioane lei per sold. Propunerea de rectificare a avut în vedere execuția cheltuielilor pe primele 10 luni ale anului și necesarul de finanțare până la finele anului. S-au asigurat fonduri suplimentare pentru proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 (+1.123,7 milioane lei), alte cheltuieli pentru despăgubirea producătorilor agricoli din sectorul vegetal afectați de secetă (+160,0 milioane lei) și alte transferuri (+8,3 milioane lei). S-au identificat economii în principal la cheltuieli de capital ( -10,0 milioane lei) și împrumuturi (-101,0 milioane lei)”, se arată în textul proiectului de rectificare bugetară.

Mai mult, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor primește în plus 19,17 milioane lei. ”S-au asigurat fonduri suplimentare (+19,17 milioane lei) pentru acordarea despăgubirilor pentru animalele sacrificate în contextul evoluției pestei porcine africane”, se mai arată în proiectul publicat de Ministerul de Finanțe.

Adoptarea rectificării bugetare este esențială pentru a asigura banii necesari pentru plata despăgubirilor de secetă, precum și a altor măsuri de ajutor pentru fermierii români. Deocamdată, nu se șite data la care va fi adoptată această rectificare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole