Ministrul Muncii, Marius Budăi, o dă ca sigură: Majorarea pensiilor, de la 1 ianuarie!

Majorarea pensiilor la 1 ianuarie este o certitudine, a declarat, luni, la Palatul Parlaentului, ministrul Muncii, Marius Budăi, precizând că impactul bugetar pentru o eventuală creștere a acestora cu 10% ar fi de 11 miliarde de lei.

„Impactul ar fi de 11 miliarde de lei pentru o majorare, aşa cum propus în primă fază, cu cel puţin 10%. Este o sumă sustenabilă, identificată din calculele noastre. Discutăm în coaliţie şi luăm decizia finală în termenul cel mai scurt, dar sigur va fi o majorare de la 1 ianuarie, aşa cum a precizat şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, şi premierul Nicolae Ciucă”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a adăugat că atunci când făcut propunerea ca pensiile să crească cu cel puţin 10% a fost identificată şi sursa bugetară.

„Când am făcut această propunere, am identificat şi sursa. Ne-am bazat pe cifre foarte clare, pe cifre care sunt postate pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe execuţia bugetară din cadrul Ministerului de Finanţe”, a mai spus Budăi în legătură cu majorarea pensiilor. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole