BREAKING NEWS! Programul „Tomata”, prelungit până la 1 iulie!

Săptămâna începe cu o veste mult așteptată de toți legumicultorii români: Programul „Tomata” va fi prelungit până la 1 iulie, conform unor surse din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Iată că demersurile făcute de Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) care cerea, într-o scrisoare adresată ministrului agriculturii, prelungirea perioadei de recoltare din Programul „Tomata”, nu rămân fără ecou, iar oficialii din MADR admit și ei că actualele condiții stipulate în program fac aproape imposibilă munca fermierilor de a recolta cantitatea necesară de roșii.

„Este un an atipic, cu condiții climaterice deosebite, oamenii solicită, pe bună dreptate, prelungirea programului. (…) Rolul statului e să fie în permanentă legătură cu fermierii, și vorbesc aici din punctul de vedere al ministrului agriculturii. Programele de sprijin trebuie să fie făcute pentru ei, nu trebuie să îmbrace o formă stabilită într-un birou la București, ci trebuie să se facă de aici, din câmp”, afirma ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, în timpul unei vizite de lucru efectuate la finalul săptămânii trecute în mijlocul unor cultivatori de legume din județul Prahova.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole